Trop

Det er sjovt, men også udfordrende at være storspejder. Alle storspejderne tilsammen kaldes troppen. Troppen er inddelt i patruljer med 5-8 spejdere i hver. En gang om måneden holder vi tropsmøde, det er et langt møde fra kl. 16.30 til 20.30. Her laver vi mad på bål og en masse spejderaktiviteter. På nogle af møderne i troppen er det patruljelederne som planlægger og gennemfører møderne. Patruljeledere og patruljeassistenter er de ældste spejdere og dem med mest erfaring.

Til de almindelige møder laver vi meget forskelligt, det kan være traditionelle spejderaktiviteter som at bygge med rafter, 1. hjælp, orientering, naturkendskab (og mad fra naturen), samarbejdsaktiviteter osv. Men det kan også være sjove påfund og aktiviteter som er mere utraditionelle. Vi har engang lavet en samarbejdsaktivitet hvor der skulle bages muffins på trangia, eller forsøgt os med raftekastning.

En gang om året er vi med på Flagermuslygteløbet. Det er et natløb, hvor vi hele natten går fra post til post og løser opgaver. Det er hårdt men også sjovt, og så møder vi spejdere fra mange andre gruppe fra både Aarhus og længere væk.

I november er vi på tur sammen med seniorerne. Her sover vi i bivuak, shelter eller selvbygget ”bolig”. Programmet er meget forskelligt, men lørdag aften spiller vi altid toilethockey.

Vores tre patruljer er Vaks, Søløver og Delfiner.

En gang om året bor vi i kollektiv sammen. Dvs. at vi flytter ind i vores hytte i en uge, hvor vi selv står for indkøb, madlavning, rengøring, vækning, lektielæsning og alt det andet som skal fungere når man bor sammen.

Det bedste ved at være storspejder er vores ture. Vi tager på tropsture hvor lederne er med og patruljeture, hvor vi klarer det hele selv. Vi har prøvet mange ting, at sove i telt i november måned, sejle i kano på Århus Å, overnatning i bivuak, klatre i træer, og meget, meget mere.

Hvert år er vi på sommerlejr. Det er altid i telt og ca. hvert 4. år er vi i udlandet. Sommerlejren er 8-10 dage i skoleferien.

Skulle du have lyst til at være med, er du meget velkommen. Men husk vi har en optagelsesceremoni som er hemmelig (men ikke farlig).

Møde mandag fra kl. 18.30 til 20.30.
Tropsmøderne (de lange møder) er den første mandag i måneden kl. 16.30 til 20.30.

Vil du vide mere kan du kontakte tropsleder Bente Sejersen tlf. 2920 8602 eller mail til tropsleder(at)1tranbjerg.dk