Mini

OBS. Vi har i øjeblikket venteliste hos minierne, da der er over 30 minier og kun 2 ledere. Vil du gerne på ventelisten indmelder du dig via “Indmeldelsen” under “Blive spejder” her på hjemmesiden. Vi giver besked når der er plads (og man kan selvfølgelig stadig prøve 3 gange før man beslutter sig, fra den dag man får besked om at der er plads).

Vi giver mulighed for at springe ventelisten over,hvis en af barnets forældre melder sig som leder/lederassistent. Ring til vores gruppeleder Bent Sejersen 23251744 eller skriv til .

Hos minierne laver vi rigtig mange forskellige ting. Vi er tit ude og noget af det sjoveste er når vi er på opgaveløb (vi løber ikke altid). Så skal vi finde vej selv uden ledernes hjælp, og der er opgaver, som skal løses. Det kan være alt fra at tænde bål, til at finde nogle bestemte planter i skoven.

Som mini begynder vi også at lære lidt flere knob og besnøringer, så vi kan binde rafter sammen til et lille tårn, en hule eller måske en vogn, som vi kan køre om kap i. Men noget af det første vi lærer er at bruge en kniv (dolk). Her lærer vi hvordan man bruger dolken, men også hvordan man opbevarer den, giver den til andre osv.  Det er vigtigt at vide hvordan man bruger dolken ordentligt, for den er et vigtigt redskab til møder og på ture.

Vi prøver mange ting som minier, det kan være orientering med kort og kompas, 1. hjælp, naturkendskab, samarbejdsaktiviteter, klar dig selv, forhindringsbane og hvad vi ellers finder på.

Vi laver ofte bål. Nogle gange laver vi mad over bål, det kan være pandekager eller vi bager brød. Vi kan også lave mad af ting vi finder i naturen, f. eks. Hyldebærsuppe. Det første møde i januar laver vi næsten altid suppe på bål og det er rigtig hyggeligt hvis der er snevejr.

Det allerbedste er sommerlejren, hvor som regel sover i telt. Det er rigtig hyggeligt at bo sammen i flere dage, ja måske en hel uge.

Vi arbejder i patruljer og de har navne med relation til Ronja Røverdatterbogen. De hedder Mattisrøverne, Borkarøverne, Grådværgene og Skovheksene. Nogle af de aktiviteter vi laver er ting som Ronja og Birk også laver, eller kunne have fundet på at lave.

Mindst en gang om året er vi også på tur sammen med andre spejdere her fra området. Det er sjovt at lære nye spejderkammerater at kende, og høre hvad de laver, når de er til spejder.

Nogen gange har vi brug for forældre til at hjælpe til møder eller ture. Det er f.eks. når vi syer siddeunderlag og halsedisser eller når der skal vaskes op efter et møde med bålmad.

Vi holder møde onsdag fra kl. 17.00 til 19.00.

Vil du vide mere kan du kontakte minileder Rikke G. Pedersen på tlf. 29217275 eller mail til minileder(at)1tranbjerg.dk